söndag 28 mars 2010

Kontrasternas land







Under var forsta vecka i USA har vi sett sa mycket olika saker. Var utsikt fran hotellet i Chicago ar helt fantastisk, skyskrapor i langa banor. Minneapolis i Minnesota erbjod ocksa ett jatteutbud pa liknande byggnader.
Sen har vi ute pa landsbygden upplevt stallen som Bishop Hill (bilden med det ruffiga huset) dar tiden verkar ha statt stilla. I det dar huset tog vi en fika pa blaskigt kaffe och de pajer de for dagen kunde skrapa ihop. Till sallskap hade vi en sex- sju pensionarer som spelade kort!
Landskapet haromkring liknar annars Sverige mycket.
Maten i det har landet ar annars en historia for sig,
Antingen far man sa mycket pa tallriken att man inte syns bakom maten, eller blir det som igar kvall. Lite mat, mycket pengar. Vi har fortfarande inte fattat nar det dyker upp allt for mycket och nar det rakar bli nastan noll!
I allafall verkar det ga ut pa att man bestaller flera olika saker for att fa ihop en hel maltid.
Eller sa bestaller man en hamburgare och far forst en tallrik soppa och sen en sallad helt oforklarligt.
Storsta overraskningen fick jag iallafall nar jag bestallde kalkonbrost, och fick en hel tallrik, drankt i sas och med brodskivor som ocksa simmade i sasen. Eva och jag skrattade sa mycket att vi knappt kunde ata!
Till alla vana dataanvandare: Ja, jag ska tanka pa attt vanda bilderna innan jag lagger in dem nasta gang!
Mot nya oden och aventyr i San Francisco!

4 kommentarer:

Inger sa...

Det otroliga har hänt. Nästan all snö har försvunnit förutom alla snöhögar förstås...
Sommaren eller åtminstone sommartiden är här. Vi följer era äventyr med stort intresse antingen de är på ena eller andra hållet. Vi kan vrida på huvudet.Hoppas ert matintag jämnar ut sig mellan mycket och lite. ett tips är nog ändå att hoppa över kalkon.

Helen S sa...

Här hemma har vi ätit våffla med god aptit. Våren har anlänt, har börjat få lite vårkänslor. Putsat fönster mm. Ser ut som Lennart med drabbats av vårkänslor. För visst putsar han fönster på 26 våningen. Han har väl att göra om han ska putsa alla på den byggnaden.Du kan sätta in bilderna upp och ner på om du vill, vi är så glada att se bilder som ni skickar in. Följer eran resa med spänning!! Var rädd om er.

fröken svår sa...

så kul att ni är så duktiga på att uppdatera! här hemma är det ungefär som vanligt, fast som helen och inger skrivit litge vårligare. denna veckan jobbar jag mycket, massa påskblommor som ska säljas såklart. fanny spelar innebandy och fotboll mest hela tiden.
vi hösr snart, enjoy san fransisco!
kram sofie

The Bakerman sa...

Lennart!!!!! Samlar du poäng när du är over there också? Sluta upp med det och "kom ner på jorden".